Emigemi

Broccoli la bebeluși: când se introduce în alimentație

Broccoli este un aliment sănătos și hrănitor, care poate fi introdus în alimentația bebelușilor încă de la vârsta de 6 luni. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului.

De ce să oferi broccoli bebelușului tău?

Iată câteva dintre beneficiile oferirii de broccoli bebelușului tău:

 • Vitamine și minerale: Broccoli este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, potasiu, fibre și antioxidanți. Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar, vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui, iar potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale.
 • Fibre: Broccoli este o sursă excelentă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației.
 • Antioxidanți: Broccoli conține antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

Când se introduce broccoli în alimentația bebelușului?

Broccoli poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni, ca parte a procesului de diversificare. Este recomandat să începi cu o cantitate mică de piure de broccoli și să o mărești treptat pe măsură ce bebelușul se obișnuiește cu noul aliment.

Cum să prepari piure de broccoli pentru bebeluși?

Iată o rețetă simplă pentru piure de broccoli pentru bebeluși:

Ingrediente:

 • 1 cană de broccoli tăiat mărunt
 • 1/2 cană de apă

Instrucțiuni:

 1. Fierbe broccoli în apă timp de 5-7 minute, până când este moale.
 2. Pasează broccoliul fiert cu un blender sau cu un pasator până când obții un piure fin.

Cum să oferi piure de broccoli bebelușului tău?

Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de broccoli, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.

Este important să începi prin a oferi bebelușului tău broccoli fiert, deoarece broccoli crud poate fi dificil de digerat. De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de broccoli, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.

Rețete cu broccoli pentru bebeluși

Iată câteva idei de rețete cu broccoli pentru bebeluși:

 • Piure de broccoli cu cartofi: Amestecă piure de broccoli cu piure de cartofi pentru a obține o masă mai consistentă.
 • Piure de broccoli cu morcovi: Amestecă piure de broccoli cu piure de morcovi pentru a obține o combinație de arome delicioase.
 • Broccoli la abur: Servește bebelușului tău broccoli la abur ca gustare sănătoasă.

Broccoli este un aliment versatil și delicios, care poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni. Oferă-i bebelușului tău broccoli ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Sfaturi pentru introducerea broccoliului în alimentația bebelușului

 • Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de broccoli, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.
 • Este important să începi prin a oferi bebelușului tău broccoli fiert, deoarece broccoli crud poate fi dificil de digerat.
 • De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de broccoli, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.
 • Dacă bebelușul tău are probleme digestive, este posibil să fie necesar să introduci broccoliul în alimentația lui mai târziu.
Close
Close
Close
Shopping cart