Emigemi

Brocoli la bebeluși: când se introduce în alimentație

Brocoli este un aliment sănătos și hrănitor, care poate fi introdus în alimentația bebelușilor încă de la vârsta de 6 luni. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului.

De ce să oferi brocoli bebelușului tău?

Iată câteva dintre beneficiile oferirii de brocoli bebelușului tău:

 • Vitamine și minerale: Brocoli este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, potasiu, fibre și antioxidanți. Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar, vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui, iar potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale.
 • Fibre: Brocoli este o sursă excelentă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației.
 • Antioxidanți: Brocoli conține antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

Când se introduce brocoli în alimentația bebelușului?

Brocoli poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni, ca parte a procesului de diversificare. Este recomandat să începi cu o cantitate mică de piure de brocoli și să o mărești treptat pe măsură ce bebelușul se obișnuiește cu noul aliment.

Cum să prepari piure de brocoli pentru bebeluși?

Iată o rețetă simplă pentru piure de brocoli pentru bebeluși:

Ingrediente:

 • 1 cană de brocoli tăiat mărunt
 • 1/2 cană de apă

Instrucțiuni:

 1. Fierbe brocoli în apă timp de 5-7 minute, până când este moale.
 2. Pasează brocoliul fiert cu un blender sau cu un pasator până când obții un piure fin.

Cum să oferi piure de brocoli bebelușului tău?

Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de brocoli, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.

Este important să începi prin a oferi bebelușului tău brocoli fiert, deoarece brocoli crud poate fi dificil de digerat. De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de brocoli, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.

Rețete cu brocoli pentru bebeluși

Iată câteva idei de rețete cu brocoli pentru bebeluși:

 • Piure de brocoli cu cartofi: Amestecă piure de brocoli cu piure de cartofi pentru a obține o masă mai consistentă.
 • Piure de brocoli cu morcovi: Amestecă piure de brocoli cu piure de morcovi pentru a obține o combinație de arome delicioase.
 • Brocoli la abur: Servește bebelușului tău brocoli la abur ca gustare sănătoasă.

Brocoli este un aliment versatil și delicios, care poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni. Oferă-i bebelușului tău brocoli ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Sfaturi pentru introducerea brocoliului în alimentația bebelușului

 • Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de brocoli, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.
 • Este important să începi prin a oferi bebelușului tău brocoli fiert, deoarece brocoli crud poate fi dificil de digerat.
 • De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de brocoli, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.
 • Dacă bebelușul tău are probleme digestive, este posibil să fie necesar să introduci brocoliul în alimentația lui mai târziu.
Close
Close
Close
Shopping cart