Emigemi

Mărul la bebeluși: când se introduce în alimentație

Mărul este un fruct delicios și hrănitor, care poate fi introdus în alimentația bebelușilor încă de la vârsta de 6 luni. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului.

De ce să oferi măr bebelușului tău?

Iată câteva dintre beneficiile oferirii de măr bebelușului tău:

 • Fibre: Mărul este o sursă excelentă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației.
 • Vitamine și minerale: Mărul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, potasiu și fibre. Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar, vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui, iar potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale.
 • Antioxidanți: Mărul conține antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

Când se introduce mărul în alimentația bebelușului?

Mărul poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni, ca parte a procesului de diversificare. Este recomandat să începi cu o cantitate mică de piure de măr și să o mărești treptat pe măsură ce bebelușul se obișnuiește cu noul aliment.

Cum să prepari piure de măr pentru bebeluși?

Iată o rețetă simplă pentru piure de măr pentru bebeluși:

Ingrediente:

 • 1 măr
 • 1 lingură de apă

Instrucțiuni:

 1. Spală mărul sub jet de apă și îndepărtează coaja și cotorul.
 2. Taie mărul în bucăți mici.
 3. Adaugă bucățile de măr într-o oală cu apă și fierbe-le la foc mic timp de 10-15 minute, până când mărul este moale.
 4. Pasează mărul fiert cu un blender sau cu un pasator până când obții un piure fin.

Cum să oferi piure de măr bebelușului tău?

Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de măr, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.

Este important să începi prin a oferi bebelușului tău măr copt sau fiert, deoarece mărul crud poate fi dificil de digerat. De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de măr, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.

Rețete cu măr pentru bebeluși

Iată câteva idei de rețete cu măr pentru bebeluși:

 • Piure de măr cu banana: Amestecă piure de măr cu piure de banană pentru a obține o combinație delicioasă și hrănitoare.
 • Piure de măr cu cereale: Adaugă o lingură de cereale pentru bebeluși la piure de măr pentru a obține o masă mai consistentă.
 • Măr copt la cuptor: Coace un măr în cuptor până când este moale. Servește-l bebelușului tău cu o linguriță de unt sau de iaurt.

Mărul este un fruct versatil și delicios, care poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni. Oferă-i bebelușului tău măr ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Close
Close
Close
Shopping cart