Emigemi

Morcov la bebeluși: când se introduce în alimentație

Morcovul este un aliment sănătos și hrănitor, care poate fi introdus în alimentația bebelușilor încă de la vârsta de 6 luni. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului.

De ce să oferi morcov bebelușului tău?

Iată câteva dintre beneficiile oferirii de morcov bebelușului tău:

 • Vitamine și minerale: Morcovul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, potasiu, fibre și antioxidanți. Vitamina A este esențială pentru vederea nocturnă, vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar, iar potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale.
 • Beta-caroten: Morcovul este o sursă bogată de beta-caroten, care este un precursor al vitaminei A. Beta-carotenul este important pentru sănătatea ochilor și a pielii.
 • Fibre: Morcovul este o sursă excelentă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației.

Când se introduce morcovul în alimentația bebelușului?

Morcovul poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni, ca parte a procesului de diversificare. Este recomandat să începi cu o cantitate mică de piure de morcov și să o mărești treptat pe măsură ce bebelușul se obișnuiește cu noul aliment.

Cum să prepari piure de morcov pentru bebeluși?

Iată o rețetă simplă pentru piure de morcov pentru bebeluși:

Ingrediente:

 • 1 morcov
 • 1 lingură de apă

Instrucțiuni:

 1. Spală morcovul sub jet de apă și îndepărtează coaja.
 2. Taie morcovul în bucăți mici.
 3. Fierbe morcovul în apă timp de 10-15 minute, până când este moale.
 4. Pasează morcovul fiert cu un blender sau cu un pasator până când obții un piure fin.

Cum să oferi piure de morcov bebelușului tău?

Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de morcov, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.

Este important să începi prin a oferi bebelușului tău morcov fiert, deoarece morcovul crud poate fi dificil de digerat. De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de morcov, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.

Rețete cu morcov pentru bebeluși

Iată câteva idei de rețete cu morcov pentru bebeluși:

 • Piure de morcov cu cartofi: Amestecă piure de morcov cu piure de cartofi pentru a obține o masă mai consistentă.
 • Piure de morcov cu piersici: Amestecă piure de morcov cu piure de piersici pentru a obține o combinație de arome delicioase.
 • Morcovi la abur: Servește bebelușului tău morcovi la abur ca gustare sănătoasă.

Morcovul este un aliment versatil și delicios, care poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la vârsta de 6 luni. Oferă-i bebelușului tău morcov ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Sfaturi pentru introducerea morcovului în alimentația bebelușului

 • Începe prin a oferi bebelușului tău o cantitate mică de piure de morcov, pe o linguriță. Dacă bebelușul îl acceptă, poți crește cantitatea treptat.
 • Este important să începi prin a oferi bebelușului tău morcov fiert, deoarece morcovul crud poate fi dificil de digerat.
 • De asemenea, este important să nu oferi bebelușului tău bucăți mari de morcov, deoarece acestea pot reprezenta un pericol de înec.
 • Dacă bebelușul tău are probleme digestive, este posibil să fie necesar să introduci morcovul în alimentația lui mai târziu.
Close
Close
Close
Shopping cart